22-05-2022

09.30 uur
De Baak
Ds. T. Keuning

22-05-2022

09.30 uur
Ichthus
Ds. Nelleke Beimers

26-05-2022

09.30 uur
De Baak
Ds. L. Hoekstra

29-05-2022

09.30 uur
De Baak
4Tune

Elkaar ontmoeten bij koffie in de kerk:  Op donderdagmorgen is er van 10.00 - 11.00 uur iedere 2 weken een moment om elkaar even te ontmoeten, bij te praten, bij een kop koffie of thee. U bent van harte welkom! De volgende data zijn nu gepland:

 • In de Baak: 19 mei, 2, 16 en 30 juni
 • De liturgie voor a.s. zondag in De Baak kunt u hier downloaden
 • De liturgie voor a.s. zondag in de Ichthuskerk kunt u hier downloaden
 •   
 • Concert Rend Collective in de IJsselhallen op 9 juni: voor info klik hier
 • EO Jongerendag Speak Live 11 juni, aanmelden voor 14 mei. Voor info klik hier

Hasselt helpt Oekraïnese vluchtelingen: zie de info op de nieuwspagina

Het artikel in de Stentor hier als download. Er is ook een website met informatie, die u vanaf hier kunt bezoeken

Ruim honderd vrijwilligers en tig bedrijven in Hasselt werken koortsachtig aan het in gereedheid brengen van een locatie om gevluchte mensen uit Oekraïne onder te brengen. Een deels leegstaand kantoorpand wordt omgebouwd en ingericht onder het motto 'Hasselt laat haar hart spreken'. Alles is er op gericht om de eerste vluchtelingen na Pasen onderdak te bieden, geeft Jan van Dijk, een van de kwartiermakers, aan.

Er is weer club, kom jij ook?

Blij en dankbaar zijn we dat we weer een start hebben kunnen maken met het organiseren van een aantal clubavonden voor groep 3 t/m 8 in de Baak. De kinderen hebben hiervoor persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

 • Groep 3 en 4: 2 en 23 maart, 6 en 20 april van 18.00-19.15 uur
 • Groep 5 en 6: 17 februari, 10 maart, 7 en 21 april van 18.45-20 uur
 • Groep 7 en 8: 3 en 17 maart, 14 en 28 april van 19.15-20.30 uur
 • Als hoogtepunt wordt er bij voldoende animo voor groep 3 t/m 5 op zaterdag 9 april een clubuitje georganiseerd naar de Drentse Koe.
 • Met groep 6 t/m 8 willen we van 25 t/m 27 maart op clubkamp naar de Wolfskuil in Ommen.’

We hopen de kinderen weer te ontmoeten en kijken er naar uit!

Groet,

De clubleiding    

“Op slot…?”  n.a.v. Johannes 20: 19 ev.
Het is Pasen geweest. De Heer is opgestaan, de Heer is waarlijk opgestaan! Dat is gesproken, gepreekt, gezongen. Dat is de kern van ons geloof. De dood, de ondergang, de macht van het klein maken en klein houden van mensen is gebroken. Een nieuw leven in elk opzicht dient zich aan.
Maar zoals zondag ook al gezegd: het geweld in deze wereld, de gebrokenheid van dit bestaan is niet zomaar weg. Nog is het alleszins voorstelbaar, dat je schuilt bij elkaar, dat je je terugtrekt uit de wereld, want het is er onveilig en onherbergzaam voor velen. Of het nu gaat om het grote in Oekraïne of Jemen, of dat het nu gaat om gepest worden op je werk of op school of om iets als #Metoo…
En dan is het opvallend, dat de Opgestane juist binnenkomt bij hen die zo de geborgenheid opzoeken uit angst en zorg voor wat buiten is. Jezus komt het leven van zijn leerlingen binnen met de uitnodiging, met de opdracht, dat zij niet binnen kunnen blijven, maar juist deze wereld in moeten trekken met de boodschap van dit nieuwe begin. Ik denk, dat dit ook ons iets te zeggen heeft.
ds. Henk van Veldhuizen.

Meeleven

We proberen ook op afstand met elkaar mee te leven. Een kaartje, een groet, een telefoontje kan soms veel doen. Laten we elkaar blijven bemoedigen in de geest van de kaart van afgelopen voorjaar: “Houd moed, heb lief”.

Maar als we er nu eens anders tegenaan kijken, namelijk wat kunnen we wel met elkaar, met de gemeente met ons gezamenlijk geloven en de band die we onderling hebben. Een opsomming:

- Stukje wandelen      - Samen een film kijken
- Uitgebreid koken      - Spelletje spelen
- Muziek luisteren       - Boek lezen
- Tijd voor elkaar        - Lachen
- Zingen                     - Dankbaar zijn
- Enz , enz, enz…..

We kunnen nog zoveel meer delen als Gereformeerde Ichthuskerk en Hervormde gemeente De Baak te Hasselt. We kunnen wensen, we kunnen bidden, we kunnen ons gevoel delen, verbinding zoeken in Woord en gebed. Op
zoek naar de herberg, die we allemaal willen vinden, jong en oud.

 

Nieuws

Agenda