11-06-2023

10.00 uur
De Baak
Ds. Klaas v.d. kamp

11-06-2023

10.00 uur
Ichthus
Ds. K. v. d. Kamp, Kampen

18-06-2023

09.30 uur
De Baak
Ds. J. Zondag

18-06-2023

09.30 uur
Ichthus
Ds. e. Urban, Zwolle

 

Elkaar ontmoeten bij koffie in de kerk:  Op donderdagmorgen is er van 10.00 - 11.00 uur iedere 2 weken een moment om elkaar even te ontmoeten, bij te praten, bij een kop koffie of thee. U bent van harte welkom! De volgende data zijn nu gepland:

  • In de Baak: 1, 15 en 29 juni
  • De liturgie voor de gezamenlijke openluchtdienst op zondag 11 juni in het van Stolkspark kunt u hier downloaden

 

 

Openluchtdienst, zondag 11 juni, in het “Van Stolkspark” in het Asselts dialect.

Op zondag 11 juni a.s. wordt er ‘s morgens om 10 uur een gezamenlijke dienst gehouden van De Baak en de Ichthuskerk in het “Van Stolkspark” bij de muziekkoepel. In deze dienst zal ds. Klaas van de Kamp uit Kampen voor gaan. Ds. Klaas van de Kamp is bekend van de Kerstnachtdiensten in de streektaal bij RTV-Oost. Thema van deze dienst is “A’j dialect proatn, smàk ‘t eetn anders”. Alle teksten, liederen en lezingen zijn vertaald in het Asselts dialect. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door een ensemble van het Christelijk Fanfarekorps Irene. Iedereen is van harte welkom maar wordt wel verzocht om een eigen stoel of kleedje mee te nemen. Als de weersomstandigheden zo zijn dat de dienst niet in het park gehouden kan worden, dan wordt er uitgeweken naar De Baak aan de Oudendijk 2.

Voor de kinderen is er opvang met een eigen programma op een ander deel van het park. Voor de allerkleinsten is er creche in de Schakel.

Na afloop van de dienst is er nog tijd om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Vakantietas 2023:

Kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen meestal niet op vakantie, zo ook in Zwartewaterland. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Door de stijgende prijzen, hoge inflatie en oplopende energiekosten zal het aantal thuisblijvers deze zomer alleen maar toenemen. Kerk in Actie organiseert ook dit jaar de Vakantietas. De gezamenlijke diaconie van de Ichthuskerk en De Baak en de kindernevendienst hebben besloten om ook hieraan mee te doen. We hebben 70 tassen besteld bij Kerk in Actie en willen dit gevuld, symbolisch aan iemand van de voedselbank van Zwartewaterland overhandigen op de overstapdienst op 16 juli in het van Stolkspark. Om de tassen gevuld te krijgen willen wij u vragen om ons hierbij te helpen om zo deze kinderen wat extra te geven voor de vakantie. Wij hebben bij de plaatselijke winkeliers van Hasselt, Lokaal 5, bij Marko, het Suikerhoekje en Ten Kate manden met speelgoed, stiften, snoep, spelletjes met diverse prijzen neergezet. U kunt bij een van deze winkeliers iets uit de mand te gaan kiezen, dit kopen en inleveren bij een van beide kerken of bij een van de diakenen van een van beide kerken. U bent natuurlijk vrij om ook ergens anders iets voor deze kinderen te kopen, alleen hebben we door middel van de artikelen in deze manden geprobeerd om de tassen zoveel mogelijk hetzelfde te vullen.  

Een financiële bijdrage is ook van harte welkom. Dit kunt u overmaken op reknr. van de diaconie NL 93 RABO 0325605459 de Baak of op reknr. NL 18 RABO 0325602638 voor de Ichthuskerk onder vermelding van vakantietas 2023.  

Wat zou het leuk zijn om zo deze kinderen te gaan verwennen met een leuke gevulde tas.    

Kunnen we op u rekenen?

Hartelijk dank namens de gezamenlijke kindernevendienst en diaconie.

    

   

 

 

Nieuws

Agenda