09-10-2022

10.00 uur
De Baak

16-10-2022

10.00 uur
De Baak
Mevr. Marijke de Groot

16-10-2022

10.00 uur
Ichthus
Ds. Nelleke Beimers

23-10-2022

10.00 uur
De Baak
H.W. van Veldhuizen

   Gezamenlijk Diaconaat
 

De informatie van de diaconie van september 2022 kunt u hier downloaden

De informatie van de diaconie van oktober 2022 kunt u hier downloaden

 

Omzien naar elkaar

We leven nog steeds en opnieuw in deze bijzondere corona tijd, waarin we beseffen dat we onze medemensen en dus ook gemeenteleden harder nodig hebben dan normaal. Laten we elkaar in de gaten houden. Misschien heeft iemand hulp nodig:

 • U kunt iemand bellen als u behoefte heeft aan contact,
  U kunt iemand vragen om een boodschap voor u te doen,
  U kunt een kaartje sturen naar iemand die het nodig heeft,
  U kunt iemand uitnodigen voor een kop koffie op 1,5 meter afstand,
  U kunt te veel eten koken en dat eten brengen bij iemand die alleen is.
  Elk gebaar is waardevol, alle hulp is welkom.
  Hebt u praktische hulp nodig of kunt u die praktische hulp bieden,                                                                                         
 • neem dan contact op met Joop Dijkman of Jan Riphagen, tel.nr. 06 - 5161 0276
 • Laten we elkaar aandacht geven. Maar heb je dit zelf nodig geef het aan, durf het te vragen.

Belangrijk is dat we dit dan samen zo veilig mogelijk blijven doen. HOUD VOL.

Schuldhulpmaatje in Zwartewaterland ??!!!

Naastenliefde is: geen geld geven aan iemand met schulden maar help mee met de opstart van SchuldHulpMaatje Zwartewaterland.

Stel dat u van een gezin in uw omgeving vermoedt dat er financiële problemen zijn. Het zijn aardige mensen en u wilt ze graag helpen. Wat doet u? Het klinkt misschien niet logisch, maar geld geven is niet de oplossing. Mensen met schulden hebben een ander nodig om vervolgens samen hun schuldenprobleem effectief aan te pakken. Iemand die een luisterend oor biedt en zonder verwijten praktisch helpt.

Door stress de grip kwijt

Geldzorgen veroorzaken zoveel stress dat veel mensen niet meer helder kunnen denken. Ze verliezen het overzicht over hun geldzaken. Zelfs iets eenvoudigs als het openmaken van de post kan emotioneel te belastend worden. En zo raken ze steeds verder in de problemen. Geld geven heeft dan net zo weinig zin als een opgeheven vingertje. Veel effectiever is begeleiding door een deskundige en goed opgeleide vrijwilliger.

Een Maatje helpt

Een Maatje helpt om alle inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen op een rij te zetten. Wie weer overzicht heeft en een plan om de schulden af te betalen, heeft veel minder stress. Dan komt er ruimte om te leren hoe je dat overzicht houdt en om samen na te denken over het eigen financiële gedrag. Mensen die niet sparen, impulsief met geld omgaan en hun administratie niet goed bijhouden lopen namelijk veel meer kans op (nieuwe) betalingsproblemen dan mensen met een laag inkomen. Een Maatje heeft ook tijd voor een luisterend oor. Wie heeft daar geen behoefte aan als hij in de problemen zit?

 Uit de schulden

Voor de mensen die bij SchuldHulpMaatje hebben aangeklopt, is de hulp van de Maatjes niet in geld uit te drukken. ‘Ik huilde van geluk toen ik John als Maatje kreeg. Het is fantastisch dat hij me wil helpen bij mijn administratie. Hij is mijn steun en toeverlaat. Echt een kanjer,’ zegt K., die nog geen schulden had, maar niet wist hoe hij dat zo moest houden.     

Diaconie en SchuldHulpMaatje

Samen met SchuldHulpMaatje gaan verschillende kerken in Zwartewaterland SchuldHulpMaatje opstarten zoals op verschillende plaatsen in de omgeving al is gedaan. We zoeken werkgroep leden, bestuurders en coördinatoren. En daarnaast zoeken wij ook  schuldhulpmaatjes, deze schuldhulpmaatjes krijgen een gedegen opleiding om de mensen die in nood zitten te begeleiden. Ben u geïnteresseerd, of wilt u meer informatie dan kunt contact opnemen met Wil Kappert via wil.kappert@pknhasselt.nl.

                              

Zolang er hoop is           

 

Hopen is toch blijven leven in de vertwijfeling

en toch blijven zingen in het duister

 

Hopen is weten dat er liefde is, is vertrouwen in het morgen,

is in slaap vallen en wakker worden als de zon weer opgaat.

 

Is bij de storm op zee land ontdekken.

is in de ogen van de ander lezen dat hij je heeft verstaan.

 

Zolang er hoop is, zolang is er ook bidden,

en zolang zal God je in zijn handen houden.

 

Henri Nouwen uit openingen rond geloof, hoop en liefde.

 

Kerstgroet van fam. Ndimurwango, die wij sponseren via Red een Kind.

Wij groeten jullie en wij wensen jullie vrede toe. Hoe gaat het met jullie? Het gaat hier goed met ons en onze kinderen. De kinderen hadden de laatste dagen vrij, maar gaan nu weer naar school. Wij verbouwen bonen, zoet aardappelen en cassave en we hebben ook een keukentuin, dat helpt ons om ondervoeding tegen te gaan. In ons land is ook het Covid 19 virus , maar wij volgen de preventieve maatregelen en beschermen onszelf daardoor. We hopen dat jullie hetzelfde doen. wij bedanken jullie voor alles en wij wensen jullie goede tijden en Gods zegen toe.

Fijn om te horen dat het goed gaat met deze familie in Rwanda.

Hieronder vindt u de foto van de familie Ndimurwango.

 

 

Nieuws

Agenda